3 slags smaakager

3 slags småkager

I alt ca. 120 stk.

300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
150 g florsukker (ca. 3 dl)
300 g smør
1 - 2 spsk sammenpisket æg

...chokolade og ingefær
50g finthakket mærk chokolade (ca. 55% kakao)
1 spsk finthakket, syltet ingefær (eller 20g. tørret tranebær)

...appelsin og kanel
2 tsk fintrevet appelsinskal (eller syltet appelsinskal)
½ tsk stødt kanel
 

...paranødder og kirsebær
50 g finhakkede paranødderkerner
3 spsk finthakkede, tørrede kirsebær (eller andet blandet tøret frugt)
1/4 tsk stødt kardemomme

Hvis man vil lave dem glutenfri, erstatter du f.eks.
hvedemelet med:
100 g del majsmel,
100 g rismel "det fint malet"
100 g boghvedemel

Bland mel og florsukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smulder det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen med æg.
Del dejen i 3 portioner og ælt hver potion med én slags fyld. Tril hver portion dej til en ca. 20 cm. lang rulle. Læg dejen tildækkket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.
Skær hver rulle ud i ca. ½cm tykke skiver. Læg skiver på plader med bagepapir.
Bag småkagerne øverst i ovnen. Kik jævnligt til småkagerne da ovnens temperatur kan svinge meget.

Tips: Læg de rå dejruller tildækket i Køleskabet og bag småkagerne efterhånden, som de skal spise. Dejen kan opbevares 2 - 3 uger i køleskabet.

Frysning: Egnede.

Bagetid: ca. 7 min. ved 200 grader.