Brunkager

Brunkager

Mette Blomsterbergs opskrift

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nilliker
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
60 g syltet appelsiner i tern
25 g usaltet pistacie kerner
150 g hele mandler
500 g hvedemel

Hvis man vil lave dem glutenfri, erstatter du f.eks.
hvedemelet med:
150 g del majsmel,
150 g rismel "det fint malet"
og 200 g boghvedemel

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedmel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie. (jeg hakker mandler og pistacie)
Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bunden og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top.

Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange "baner".
Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter.
Afkøles på bagerist.

Opbevares i tætsluttede dåse.